Навіщо потрібна мийка кондиціонерів | Чисте повітря
мойка кондиционера

Навіщо мити кондиціонер?

Розкриваючи це питання можна сказати — теплообмінники як зовнішнього, так і внутрішнього блоку проганяють через себе повітря, яке найчастіше насичене всілякою гидотою (віруси, бактерії, кліщі). А це все осідає на фільтрах і тенах кондиціонера як пил. Фільтри можна зняти та помити під проточною водою, а ось що робити з теплообмінником кондиціонера, який не знімеш?

Мийка внутрішнього блоку — здійснюється вкрай рідко, в особливо проблемних випадках. Найчастіше, пропарювання внутрішнього блоку цілком достатньо.

Мийка внутрішнього блоку потрібна якщо:

  • Дуже сильне пилове забруднення, або кондиціонер працював без фільтрів тривалий час. Крім як мийкою високого тиску прочистити його буде вкрай складно.
  • Мають жирові забруднення — це кондиціонери, які працюють на кухнях, в гарячих цехах ресторанів тощо. Наноситься активна хімія, вона буквально випалює жир, а після цього, все що відстало від теплообмінника має бути змито потужним струменем води. Під час мийки кондиціонера майстер працює в спеціальному захисті.

Мийка зовнішнього блоку — проводиться досить часто. Це пов’язано з купою факторів, один з них: на вулиці набагато більше пуху, пилу та інших забруднювачів, які можуть потрапити на теплообмінник зовнішнього блоку, ніж всередині приміщення. Буває, заглянеш туди, а там просто «шуба» з пилу, бруду і пуху. Теплообмін не відбувається, перегрівається компресор, як наслідок дорогий ремонт кондиціонера. Розберемо детально, коли потрібна мийка кондиціонерів:

  • На підприємствах, де дуже важливий температурний режим (склади, заводи та цехи, де потрібна постійна температура).
  • Серверні — вам будь-який адміністратор скаже, що сервери ні в якому разі не повинні перегріватися. У літній період зовнішні блоки миються щомісяця.
  • Магазини — в як тільки температура на вулиці піднімається до 20 градусів за Цельсієм, починають працювати всі холодильники з напоями, морозивом тощо. У магазині може сильно піднятися температура і щоб не допустити танення шоколад, кондиціонери працюють цілодобово. А щоб ефективність наближалася до 100% кондиціонер повинен бути чистим.
  • Ресторани — регулярне обслуговування кондиціонерів в ресторанах це скоріше не вимога, а правило, яке знає будь-який керівник. Жодного клієнта ви у себе в ресторані втримати не зможете, якщо у вас в жаркий день не працюватимуть кондиціонери. Про гарячий цех я просто мовчу, якщо там перестане працювати кондиціонер, то температура за півгодини може з легкістю піднятися до + 50° C.

Підсумувавши, ми можемо сказати — миття кондиціонерів найчастіше застосовується на комерційних підприємствах і там, де воно дійсно необхідне (це дуже просто визначити, глянувши на зовнішній блок кондиціонера). Компанія «Чисте повітря» завжди готова прийти до вас на допомогу почистити, заправити та відремонтувати ваш кондиціонер.

Детальніше