Навіщо потрібна мийка кондиціонерів | Чистый воздух
мойка кондиционера

Навіщо мити кондиціонер?

Розкриваючи це питання можна сказати — теплообмінники що зовнішнього, що внутрішнього блоку проганяють через себе повітря, яке найчастіше насичене всілякою гидотою (віруси, бактерії, кліщі). А це все осідає на фільтрах і тенах кондиціонера як пил. Фільтра взяв, зняв, помив під проточною водою, на кшталт, як і всі. А ось що робити з теплообмінником кондиціонера.

Мийка внутрішнього блоку — здійснюється вкрай рідко, в особливо проблемних випадках. Найчастіше, пропарювання внутрішнього блоку цілком достатньо.

  • Дуже сильне пилове забруднення, кондиціонер працював без фільтрів дуже довгий час. Крім як мийкою високого тиску прочистити його буде вкрай складно.
  • Жирове забруднення — це кондиціонери, які працюють на кухнях, в гарячих цехах ресторанів тощо. Наноситься активна хімія, вона буквально випалює жир, а після цього, все що відстало від теплообмінника має бути змито потужним струменем води. Під час мийки кондиціонера майстер працює в спеціальному захисті.

Мийка зовнішнього блоку — проводиться досить часто. Це пов’язано з купою факторів, один з них: на вулиці набагато більше пуху, пилу та інших забруднювачів, які можуть потрапити на теплообмінник зовнішнього блоку. Буває, заглянеш туди, а там просто «шуба» з пилу, бруду і пуху. Теплообмін не відбувається, перегрівається компресор, як наслідок дорогий ремонт кондиціонера. Розберемо коли потрібна мийка кондиціонерів:

  • На підприємствах, де дуже важливий температурний режим (склади, заводи та цехи, де потрібна постійна температура).
  • Серверні — вам будь-який адміністратор скаже, що сервера ні в якому разі не повинні перегріватися. У літній період зовнішні блоки миються щомісяця.
  • Магазини — в магазинах як тільки температура піднімається до 20 градусів за Цельсієм і починають працювати всі холодильники з водичкою, пивом тощо. У магазині може сильно піднятися температура і щоб не допустити щоб шоколад почав танути, кондиціонери працюють цілодобово. А щоб ефективність наближалася до 100% кондиціонер повинен бути чистим.
  • Ресторани — регулярне обслуговування кондиціонерів в ресторанах це скоріше не вимога, а правило, яке знає будь-який керівник. Жодного клієнта ви у себе в ресторані втримати не зможете, якщо у вас в жаркий день не працюватимуть кондиціонери. Про гарячий цех я просто мовчу, якщо там перестане працювати кондиціонер, то температура за півгодини може з легкістю піднятися до + 50 °C.

Підсумувавши, ми можемо сказати — миття кондиціонерів найчастіше застосовується на комерційних підприємствах і там, де воно дійсно необхідне (це дуже просто визначити, просто глянувши на зовнішній блок кондиціонера). Компанія «Чисте повітря» завжди готова прийти до вас на допомогу почистити, заправити та відремонтувати ваш кондиціонер. Телефонуйте!

Детальніше